The Mermaid Diary

Kategori: Träning&Hälsa

Att äta efter träning + interval träning

Igår sprang jag en hel mil på Norra Djurgården, hade inte sprungit på flera månader så det var skönt och gick förvånansvärt riktigt bra antagligen för att jag har kört otroligt intensa konditions pass på vår cross trainer bla :) Man springer eller cyklar ALLT MAN HAR i 50 sek, vilar 10 sek. Sen kör du 50 sekunder till ända tills det har gått 4 minuter. Pulsen är på WOW i flera minuter efter att man är klar!  Men ge allt du har under dom 50 sekunderna. 

Jag gör den här övningen på en cross trainer som då har jag benmotstånd också. Hur som helst så är kvarg en favorit efter träning med färska bär! Det är protein rikt och proteinet behöver du för att behålla musklerna så det är därför det är så "hypat" inom fitness världen just nu.

 

TRY THIS AT HOME

Förlåt förlåt förlåt. Jag vet att man inte får ta så här fula, låg kvalites bilder på MAT. Det ser liksom inte ens gott ut, men jag ska tala om vad det är:
Bananpankaka (!) *Emojin med hjärtögon* blåbär&hallon, keso och ett glas hallon-granatäpple proviva. Det här är så jäkla gott, oslagbar nyttig frukost. 

ULTIMATE

Mina lååår säger jag bara. Vi spelar nu med en glow in the dark frisbee ch glowsticks för att det är så mörkt ute haha!

Ursäktar om det blir mycket upprepand för gamla läsare nu, men jag vill inte vara oklar så: Jag började med Ultimate Frisbee i Filippinerna (där jag bor halvtid) när en coach till ett av världens top tre lag frågade om jag ville börja spela för dom.Då hade jag aldrig hört talas om sporten förut, tror många förväxlar det med nån slags frisbee golf hahaha, men det är det verkligen inte utan det krävs galet mycket explosivitet och kontion, särkilt när man spelar i ett elit lag. Det är väldigt få tjejer som håller på med Ultimate, i mitt svenska lag finns det bara 3 och jag är dessutom den yngsta spelaren. 

"Många[vem?] tror att ultimate frisbee är en långsam sport eftersom spelaren som håller i frisbeen inte får springa. Frisbee är en väldigt snabb sport där explosivitet, spänst och uthållighet är viktiga egenskaper för att bli en duktig frisbeespelare. Ultimate är en sport utan domare som bygger på fair play. Det är spelarna själva som agerar som domare. Reglerna är få för att undvika att spelare inte kommer överens. De mest väsentliga reglerna är att när du håller i frisbeen får du endast rotera. Frisbeen får inte ryckas ur händerna på någon och tacklingar är inte tillåtna på den som har frisbeen. Det är en sorts blandning av basket boll, amerikansk fotboll och rugby." 

Nike training club

Jag måste tipsa er om Nike's grymma tränings app, den är gratis (+) och man kan välja en 15/30 min workout och vilken del av kroppen man vill fokusera på, eller kordination, styrka etc. Sedan ger den dig en övning i ca 1 min med instruktions video om man inte redan kan den) 

Lite svårt att förklara men den är hur bra som helst om man vill träna hemma (inomhus) nu när det börjar bli jäkligt kallt ute, perfekt för mig också som tydligen inte får gymkort pga åldersgränsen. 

DANCE

Sorrry, har haft problem med inloggningen. På Torsdag morgonarna går jag alltid till gymmet där jag har mitt profil val dans. Just nu dansar vi Jazz. I Torsdags hade jag på mig det här linne från Sexy By Sweden som jag fick av Bingo Rimér efter en plåtning i hans studio, fick massor av fina kläder men det kommer komma upp titt som tätt.