The Mermaid Diary

Om du läser det här nu istället för att umgås med någon just nu.. :)))

Did you know the average person spends 4 years of his life looking down at his cell phone?

Kind of ironic, ain't it?
How these touch-screens can make us lose touch
But it's no wonder in a world filled with
IMac’s, iPads and iPhones
So many "i"’s, so many selfies, not enough "us"'s and "we"’s
See Technology has made us more selfish and separate than ever
Cause while it claims to connect us, connection has gotten no better
And let me must express first
Mr Zuckerberg, not to be rude but you should re-classify Facebook to what it is:
An anti-social network
Cause while we may have big friend lists
So many of us are friendless, all alone
Cause friendships and more broken than the screens on our very phones
We sit at home on our computers measuring self worth by numbers of followers and Likes
Ignoring those who actually love us
It seems we’d rather write an angry post
Than talk to someone who might actually hug us
Am I bugging? You tell me...

 

I asked a friend the other day lets meet up face to face
They said alright, what time you wanna Skype?
I responded with omg, srs, and then a bunch of smh's

 

No longer do I want to spoil a precious moment by recording it with a phone
I'm just gonna keep them
I don’t wanna take a picture of all my meals anymore - I 'm just gonna eat them
I don't want the new app, the new software, or the new update
And If I wanna post an old photo of myself who says I have to wait until Thursday
I'm so tired of performing in the pageantry of vanity
And conforming to this accepted form of digital insanity
Call me crazy but, I imagine a world where we smile when we have low batteries
Cause that will mean we'll be one bar closer - to humanity

 

(Bow Down för Prince Ea) Så ja, nu kan ta titta upp mot världen igen 

Jag är Malala.

Bara några dar efter att jag hade gått till biblan och lånat hem en bok jag var sugen på att läsa: Jag är Malala så vann Malala Yousafzi Nobel priset delat med Indiern  Kailash Satyarthi"for their struggle against the suppression of children and young people and for the right of all children to education"och nyss kollade jag på lite dokumentärer om henne. Har skrivit en uppsats om Gandhi förut och det här känns som om Malala gör samma sak, bara att hon inte blev dödad av kulan! 

Sharing is caring!

Idag blev det en hel del mackor över på Ung Foto Festival (tell u more later) så jag grabbade några med mig och gick med min kompis och delade ut dom till hemlösa som såg hungringa ut! Igår köpte min mamma en kasse mat åt en kvinna som satt utanför affären. Jag vet hur det är att vara hungrig under lektion man väntar på lunchen, så jag kan bara tänka mig dessa människor. Men jag är väl medveten om att alla som sitter på gatan kanske inte är hungriga, men o andra sidan vill ha pengar för att kunna stötta sin familj, eller ha någonstans att sova inatt. Hoppas ni inte glömmer att göra nåt fint för nån snart!

Thai Boxning + Brasiliansk Jiu Jiutsu

I sommras blev jag väldigt sugen på att köra Thai boxning, lika så min vän Victoria och jag hittade ett perfekt ställe jag var sugen på, so I told her och randomly den dagen följde också Wilma med och provade. Båda älskade det lika mycket som jag tror jag för dom började. Såklart lite jobbigt när en tredje person förstör dynamiken, det underlättar att veta att man får boxas mot någon i sin egen storlek men vi försöker gå runt. Jag fick dock vara partner med en mycket större erfarnare snubbe som knockade mig stenhårt, och då menar jag stenhårt, på nyckelbenen. Det blev eld rött över hela bröstet och jag försökte låtsas som att jag var ok men han var inte så dum haha. Gick in på toaletten och grinade och sen kom jag ut fejk leendes. Jag fick inre blödningar och kunde inte kramas på en vecka. 

Ikväll provade vi på Brasiliansk Jiu Jitsu på mitt initiativ också, vilket var väldigt roligt! Lite kama sutra/sexkrig över det hela då jag fick vara med boyzen  men slutet var roligast, då fick vi brottas på riktigt och en het kille rock gick upp haha!

BIKINI FIT MED MOLLY RUSTAS

Ikväll var jag på Molly Rustas Bikini Fit träning på Studio Dancing Queen på Skeppargatan. Väldigt kul & svettigt!

Fick så klart Aloe Vera drycken, dom har nog sponsrat vartenda tränings/hälso event jag varit på, hur god som helst! Men bara för att det är lite kaloirer är inte det samma sak som hälsosamt, tror tom. att sötningsmedel är ohälsosammare än socker. Så tänk på det att "light" produkter bara är sämre för dig. Ni får lite bilder från eventet senare, nu ska jag spela sims hahah. 

 

 

New beauty cosmetics

Nike free run 5.0

Köpta i paris for 1190:-, del 1 av shopping i Paris då antar jag haha? Finns då ingeting mer motiverande när det kommer till träning som nya träningskläder! 

Macbook Air

ÄNTLIGEN säger jag bara. Har saknat min bebis massor!!! Men nu så fick jag ju en sprillnas ny - känns ju asfräscht, som en omstart typ haha. 

Nu ska den få ett skal och ett fint fodral.. 

Det vackraste barnet jag har sett

Ken Rings son, så underbart fint!!! Har lyssnat igenom flera av KR album, han är extremt tung! Shit!

 

PARIS BABY

Det var en solig morgon och vi tog bussen till Trocadero - där Eiffeltornet ligger. Vi strossade runt bland alla vackra byggnader och suktande cafeer. Aldrig sett Eiffeltornet på dagen förut men det var magiskt! *ultimate selife opportunity*

Sedan åt vi frukost numero 2 - Nutella Banane Crépes - ren perfektion. Vi satte också upp kameran och tog ca 340 hoppbilder under eiffeltornet haha. Sen gick vi över Seine igen upp mot Champs Elysées för shopping. Vidare till Mona Lisas hem Louvrén där vi åt lunch på en restaurang i deras trädgård och vi shoppade vidare på en gata som hette Ravoli - vi kallade den dock Rue Ravioli av misstag hela dagen haha. Där fanns Bershka, forever 21, Sephora mm! Vi gick spontant på en konstutställning där, drog en starbucks och sedan promenerade vi till Notre Dame vid solnedgången och åt ännu mer crepes haha! Detvar riktigt romantiskt, när staden är upplyst och par satt vid floden där middagsbåtar passerade... riktigt riktigt mysigt! Efter det tog vi oss tillbaka till Eiffeltornet genom att följa dens strålkastare - tog oss en stund att komma fram haha. Det var riktigt riktigt fint att bara stå på bron, nån gatumusiker som spelade fint och par som hånglar, båtar på vattnet och karuseller som snurrar! 

 

 

 

 

På vägen till Champs Elysées passerade vi Givenchy Mansion, här har Audrey Hepburn och Kim Kardashian stått i Givenchy's dressing hall och provat sin bröllopsklänning singerad Givenchy givetvis.

 

 

On The Run Tour sista nummret!!

Har gått igeom videos osv från konserten och snart ska vi se på DVD'n som är filmad i Paris, när vi var på konserten(!!)  Här är finalnummret. Man fick se Blue Blue ta sina första steg och Jayoncés bröllop. Det var magiskt och lät tusen ggr mer en HBO's video visar haha! Look at ittttt!! 

TRIUMF BÃ…GEN

10-13 September var jag & Lollo på våran första "utan föräldrar" utomlandsresa! Vi hade det så extremt bra! Ibland hade vi det läskigt likt scener ur LOL filmen haha! Vi drack vitt vin till middagen och te ur porslins skålar på morgonen. Jag tycker tyvärr fortfarande inte om att prata franska, jag kan mycket mer än jag låter folk veta eftersom det blir obekvämt att starta en fransk konversation och sen plötsligt vet jag kanske inte hur jag ska säga nånting haha?          Vi anlände med flygbussen vid Arc De Triumph och sedan runt rondellen för att komma fram till min mammas bästa väns kontor, Steph alltså, han tog hand om oss i Paris, annars hade vi aldrig fått åka så för det är jag evigt tacksam 

PARIS!

Ni som följer min instagram vet nog att jag har varit 4 dagar i Paris med min älskling Lollo, ska berätta allt om det snart!! VI åkte för att se Beyoncé och Jay-Zs finalshow av On The Run tour.. obeskrivligttt.

 

nånting vettigt ut ur Paradise Hotel

"Jag är väldigt glad över att mitt blogginlägg om feminism har fått så stor uppmärksamhet. Killar som tidigare såg upp till mig för att jag har haft många sexpartners ser nu upp till mig för att jag förespråkar jämställdhet och placerar mannen precis där han ska vara – varken över eller under kvinnan, men jämte.

 

Många har hört av sig och tackat mig för att jag skrev det jag skrev. Flera av dem har varit unga killar som också sett ojämställdheten vi lever med varje dag, men som valt att inte prata högt om det, av rädsla för att uppfattas som omanliga.

 

Innan jag kom med i Paradise Hotel tänkte jag ofta att det var synd att deltagarna i dokusåpor inte använde sitt kändisskap för att nå ut till och påverka unga människor. Tyvärr är det många som snarare beter sig som svin och förstärker könsnormer och ojämställdhet.

 

Jag tror inte att det är för att de är onda eller dåliga människor, utan att de gör så för att de är rädda att uppfattas som omanliga. Men det blir en ond cirkel som påverkar de som ser upp till de som beter sig svinigt.

 

Jag känner ofta att andra killar ser upp till mig. Det kanske inte låter så charmigt när man skriver det rakt ut, men det har känts så. Andra killar har liksom sökt bekräftelse hos mig, som att de vill att jag ska gilla dem.

 

Jag ska inte överdriva, jag sökte till Paradise Hotel mest för att jag tyckte att det verkade vara en kul grej att testa – jag trodde inte ens att jag skulle komma med – men samtidigt fanns det en önskan om att vara med och använda kändisskapet till någonting bra.

 

Paradise Hotel har inte världens bästa rykte. Program där man knullar i tv och tjänar på att svika de som litar på dig har sällan det. Men det når ut till väldigt många människor. Tänk vad mycket det hade kostat att köpa den uppmärksamheten som reklam – på bästa sändningstid, flera dagar i veckan. Jag har fått det gratis, och då vill jag använda det till att förändra saker som är dåliga.

 

Jag tror till exempel att det är ett steg åt rätt håll att förändra hur vi använder ordet ”king”. I dag används det om killar som beter sig som mansgrisar och ser ner på kvinnor. Men det finns inget kungligt i det. Att bete sig som ett svin ska inte ge status. Att vara en mansgris borde få alla andra människor att vända dig ryggen.

 

Det är någonting sjukt med vårt samhälle när den primitiva bilden av mannen som härskare och kvinnan dess undersåte, får leva fritt. Tänk på alla kvinnor som mår dåligt över att kallas slampa eller hora. Samtidigt som män hyllas om de ligger runt med en massa olika tjejer. Om du inte känner att det luktar dubbelmoral på mils avstånd, måste det vara något fel på din näsa. Om du tror att du har rätt att ha åsikter om vem eller hur många någon annan människa ligger med, måste det vara något fel på din moral.

 

En persons sexliv ska definiera hur andra människor ser på dig. Jag vill inte att unga killar ska titta på mig och tänka ”han har legat med många, han är en king". Jag skäms inte för hur många jag har legat med, och ingen annan ska behöva skämmas för det. Om jag ska bli sedd som "king" ska det vara för att jag gör saker som är bra, som att bry mig om andra människor eller att jag vill att samhället ska bli mer jämställt.

 

Det är den bilden och det tankesättet jag vill unga killar ska omfamna och börja leva efter. Kan det jag säger eller skriver vara en liten del i att bygga en mer jämställd och rättvis värld så kommer jag vara överlycklig.

 

Jag är feminist, och jag är stolt över det.

Smail Alihodzic,
Deltagare i Paradise Hotel

Förr eller senare exploderar jag..