The Mermaid Diary

Kategori: Resor

GOING TO:GREECE

 

Är så glad just nu, jag konfirmerar ju mig ett år efter min årskull eftersom det inte hände av någon okänd andledning förra året, men nu har jag hamnat i världens bästa konfa grupp som är så otroligt gosig, och vi ska åka till Kreta (på bilderna) i Grekland på vårat konfirmationsläger i en vecka, så himla härligt! Och så en skidresa och ett par övernattningar på helger, sååå himla kul! 

We´ll always have Paris

PARIS BABY

Det var en solig morgon och vi tog bussen till Trocadero - där Eiffeltornet ligger. Vi strossade runt bland alla vackra byggnader och suktande cafeer. Aldrig sett Eiffeltornet på dagen förut men det var magiskt! *ultimate selife opportunity*

Sedan åt vi frukost numero 2 - Nutella Banane Crépes - ren perfektion. Vi satte också upp kameran och tog ca 340 hoppbilder under eiffeltornet haha. Sen gick vi över Seine igen upp mot Champs Elysées för shopping. Vidare till Mona Lisas hem Louvrén där vi åt lunch på en restaurang i deras trädgård och vi shoppade vidare på en gata som hette Ravoli - vi kallade den dock Rue Ravioli av misstag hela dagen haha. Där fanns Bershka, forever 21, Sephora mm! Vi gick spontant på en konstutställning där, drog en starbucks och sedan promenerade vi till Notre Dame vid solnedgången och åt ännu mer crepes haha! Detvar riktigt romantiskt, när staden är upplyst och par satt vid floden där middagsbåtar passerade... riktigt riktigt mysigt! Efter det tog vi oss tillbaka till Eiffeltornet genom att följa dens strålkastare - tog oss en stund att komma fram haha. Det var riktigt riktigt fint att bara stå på bron, nån gatumusiker som spelade fint och par som hånglar, båtar på vattnet och karuseller som snurrar! 

 

 

 

 

På vägen till Champs Elysées passerade vi Givenchy Mansion, här har Audrey Hepburn och Kim Kardashian stått i Givenchy's dressing hall och provat sin bröllopsklänning singerad Givenchy givetvis.

 

 

On The Run Tour sista nummret!!

Har gått igeom videos osv från konserten och snart ska vi se på DVD'n som är filmad i Paris, när vi var på konserten(!!)  Här är finalnummret. Man fick se Blue Blue ta sina första steg och Jayoncés bröllop. Det var magiskt och lät tusen ggr mer en HBO's video visar haha! Look at ittttt!! 

TRIUMF BÃ…GEN

10-13 September var jag & Lollo på våran första "utan föräldrar" utomlandsresa! Vi hade det så extremt bra! Ibland hade vi det läskigt likt scener ur LOL filmen haha! Vi drack vitt vin till middagen och te ur porslins skålar på morgonen. Jag tycker tyvärr fortfarande inte om att prata franska, jag kan mycket mer än jag låter folk veta eftersom det blir obekvämt att starta en fransk konversation och sen plötsligt vet jag kanske inte hur jag ska säga nånting haha?          Vi anlände med flygbussen vid Arc De Triumph och sedan runt rondellen för att komma fram till min mammas bästa väns kontor, Steph alltså, han tog hand om oss i Paris, annars hade vi aldrig fått åka så för det är jag evigt tacksam 

PARIS!

Ni som följer min instagram vet nog att jag har varit 4 dagar i Paris med min älskling Lollo, ska berätta allt om det snart!! VI åkte för att se Beyoncé och Jay-Zs finalshow av On The Run tour.. obeskrivligttt.

 

French Canyon

Här kunde man paddla in till en hemlig strand. Har kommit hit sen jag var en liten skitunge, det vackraste stället jag vet. 

Christiania

Veckan jag spenderade nere i Skånde så ägnade vi också en dag i Danmarks vacrka huvudstad Köpenhamn, och det första vi gjorde var att åka till fristaden Christiana som säkert många av er redan känner till.För några årtionden sen blev området som nu kallas för Christiania erövrad av feströkade hippies som predikar peace & love som vill leva tillsammans med folk dom tycker om, och samtidigt var dom aktivister emot konsumtion och det traditionella sättet att leva. Området var taget av tyskarna under andra världskriget, där tillverkade dom vapen (?) och byggde hus åt sig själva osv. När kriget var över satte dom upp ett plank för området men som rivdes av folket gång på gång som sedan tog över husen. Dom har idag köpt det dom kan av staten. 

Vi gick en guidad tur och fivk veta att f lera hus har inte något badrum, så därför finns det ett "badhus" där folk kan gå för att duscha. Alla husen var superfina och gatorna pryffa med graffiti. Ville inte ta kort på folks hem, det är liksom inget zoo men det var otroligt kreativt, ett var bara massa glasrutor - svincoolt!

Till sist gick vi på Pusha Street, där man säljer marijuana helt öppet, som vid små marknadstånd. Man fick absolut inte ta några bilder där förstås hehe.. 

St Tropez

Jag har spenderat 16 underbara soliga dagar på Franska Rivieran. Eftersom jag var så upptagen hade jag inte tiden att sätta mig ner och blogga, vilket är en tvätta äkta semester! 

Underbara St Tropez är en populaär semester ort bland miljardärer, Naoim Campbell och Jayoncé och det är inte konstigt, det är så vackert! 

I hamnen står det otroliga yachts, man kan få en coca cola för ca 150 sek och så är ju Brigitte Bardot hon själv som gjorde den här fiskarbyn så känd. Min (franska) farmor berättade för mig att Brigitte började prata med henne och sa till henne att inte låta fotograferna "ta" (min) pappa (han var en söt baby)  och efter det har farmor varit hemma hos Brigitte Bardot i Paris! Så jävla coolt!

Vi hade ett fantastiskt, rent ut sagt skit stort hus, halva syns på bilden och jag vaknade till en fantastisk utsikt. 

 

HONG KONG TBT


TB

Har förlorat min macbook air, så nu är jag helt enkelt livrädd att förlora min pro och därmed alla mina bilder.. Sā ska göra lite utkast med throw backs, alla dom här är tagna och redigerade med en liten canon ixus bara.. Ubud, Seminyak.

En Balinesisk begravning: