The Mermaid Diary

Kategori: Allmänt

Helg morgon med vänner

Önskar man inte att varje helg morgon av exakt så här? Massa vänner i ett stort kök med färskpressade juicer och nystekta pannkakor?

HALLOWEEN PART 2

Musik, Pizza, Vänner, Ett kallt bad, Skräckfilm, Godis, Trick or Treat och barnsliga serier bestod kvällen av hos Johanna i hennes hus i Grisslehamn.Vi hade det väldigt bra och kvällen gick snabbt kändes det som. Jag tror jag somnade halv sju på morgonen haha. Tog majoriteten av alla bilder igår med Johanns kamera, det är väl någon senimental grej att vilja fånga moments jag har haha men det är ju bara bra för er. 

Bruce Wilmish. Alltid redo för ett kort. 

Edvin som tomte och Saga i en "This is a halloween costume" tröja.

Jag glömde att fixa sminket så här ser  ju mitt hemska sår mest ut som bacon haha. Har massor av mer bilder men det tar vi senare va.

Halloween 2014

 

Ja ni, jag älskakakakr Halloween. Att klä ut sig, fyfan vad roligt det är! Jag var horror doll som ni kanske ser, tog en hel del bilder med Johannas kamera igår på alla så det kommer upp ett inlägg senare. 

Hjul på mina fötter

Hon ser så lycklig ut här, shit vad roligt! Jag önskar att det fanns en rullskridosko bana i Stockholm som jag med ett glatt sällskap kunde snurra runt i under neon lights och härlig musik. Har faktiskt ett par som min mamma hade som ung haha, och inlines, minns ni dom? Man åkte runt med knä skydd och hjälm och kunde knappt bromsa. Men kul var det. Vill bara rulla fram haha.

Så här vill jag se ut

Fy fan vad äckligt snyggt. 

UNICORN TAN LINE

Have you ever...?

Från livet på gatan till idag

I äran av internationella katt dagen tänkte jag berätta historien om dessa två, Shan Ian & Felix. Två kattungar jag räddade från gatan och deras förvandling.

Jag var pä väg till en fiesta när jag såg en liten kattunge, blind av smutset i ögonen, haltades bland sopor med nosen ner i marken: Han var hungrig. Det gör ont i hjärtat att se djur lida, så vi stannade och köpte street food i form av "Fish Balls" som vi lag framför kattungen som nappade direkt. Bara att se hur snabbt han försökte få i sig maten var hjärtskärande och jag kunde inte lämna honom. Väl på festen fick jag en filt och en låda att bära hem honom i. Jag satt och klappade honom lugnande. Hemma tvättade vi av honom, avlusade, och gav honom mat. Han fick all vård & vaccin han behövde hos vetrinären. Varje dag tvättade vi ögonen och varje dag kunde han se bättre. Vi gick upp flera ggr per natt för att han skulle få i sig tillräckligt. Han var rumsren ända från början och han sov under min haka varje natt. Från blind, haltandes och undernärd till en stor och  ståtlig katt med skinande päls. 

Vi antog att det var en hona så vi döpte hen till Shanaia efter skådespelerskan, men hos vetrinären konstaterade dom att det var en hane och då blev det "Shan - Ian" istället. 

Första dagen! 

Första mötet med våran dåvarande rescue dog Curly

Han älskade att duscha, varje gång jag stod i duschen stod han utanför och jamade för att få komma in. Och han gillade att hoppa på flush knappen till toaletten, han var helt enkelt fascinerad av vatten. \

Ser ni att ena ögat är mindre? 

Han började läsa.. och fick fler och fler vänner! Hunden backy och vår maid's dotter!

En vacker dag så fick han en lillebror som alltid lekte med honom, och Shan Ian blev världens bästa mor haha. Han tvättade, och beskyddade honom alltid och var världens bästa lek kamrat. Han blev inte ens arg när Felix väckte honom. 

\ 

 

 Han älskade att tugga på bomull vilket fick honom att se ut som Santa Claus haha.. 

När vår tid i Filippinerna var förbi var vi tvugna att välja: Låta våra guldstenar sitta i karantän i 3 månader för att kunna ta med dom till Sverige eller lämna över dom till en familj som vi litar på? Vi valde det sistnämnda för deras skull. 

 

 

 

The body achieves what the mind believes

Ung Foto Festival 2014

(UTKAST som adrig blev publicerat)I helgen har jag bland annat hängt i Ålsten och träffat diverse Bromma människor samt varit på Ung Foto Festival på Kulturama, vilket var så jävla bra! Så otroligt många bra föreläsningar från helt fantastiska fotografer och vi fick jätte intressesanta foto uppgifter men jag är väl lite av allt eller inget så jag gjorde inte uppgiften i tid.  Genusfotografen var helt otroligt, det är han som publicerade den sanna historien om American Appareals VD´s sexuella utnyttjanden av unga modeller. Googla bara på AA  reklam bilder... 

Man ser inte så bra tyvärr, men inprincip är detta fiskporr. Ja, ni läste rätt. Fisk porr i en dansk fiske tidning som till största del handlar om fiske utrustning men varje månad slänger dom in nakna tjejer och fiskar som äter deras bröstvårtor också och kallar det för månades fisk jänte. ?????!

Tidningen Mama vs den enda pappa tidingen i Scandinavien. Vid kvinnorna placeras typ 100 st bebisar även om kändisen på omslaget vid tillfället bara var gravid än så länge. Men papporna poserade utan sina barn som dom faktiskt var pappa till. Genusfotografen bloggade om det här och efter det här så har tidningen PAPPA tackat för kritiken och  faktiskt bara gjort omslag med barnen med! 

Skakade ner lite röda löv idag när jag tog porträtt av en annan kursdeltagare :P

Yummy Yummy in my tummy

Jag och min mamma, vi kommer väl på dom bästa middagarna alltså. Pannkakstårta med gelato.. för att 

Så niiice

Ett litet trick jag lärde mig på alvafrostanders.blogg.se -> en av mina favorit bloggar!

My sport is your sports punishment

Jag fick frågan vad som fick mig att börja på muay thai och om det inte är läskigt, kan man inte bli väldigt skadad osv.

Det var i Boracay jag började tänka på det, där finns en fantastisk klubb med helt otroliga människor som tränar där. En av dom var mina underbara vän Joe men jag hade inte tiden. Där jag går nu och tränar har vi så otroligt duktiga ledare som vunnit SM och tävlar VM osv så det är helt klart inspirerande. Det är en mycket mer snabb- effektivare träning än gymmet, jag har aldrig fått så mycket svett ur mig på så kort tid som där haha. Fantastiskt! 

Jag kör i en nybörjar grupp men ibland har jag haft oturen att hamna med någon som är mycket mycket större och erfarnare en mig, jag har fått en innre blödning i bröstkorgen när en kille sparkade för högy som gjorde helvetes jävla ass ont och väldigt många blåmärken men inget värre en så. 

 

Yummy Yummy in my tummy

 

Haha sånt här händer ju alltid när jag försöker undvika att vara ohälsosam på veckodagarna: Då dök Ben&Jerry upp som en sol och gav mig B&j´s.. bästa! Sitter nu och äter detta toppat med hallon&blåbär 

 

Om du läser det här nu istället för att umgås med någon just nu.. :)))

Did you know the average person spends 4 years of his life looking down at his cell phone?

Kind of ironic, ain't it?
How these touch-screens can make us lose touch
But it's no wonder in a world filled with
IMac’s, iPads and iPhones
So many "i"’s, so many selfies, not enough "us"'s and "we"’s
See Technology has made us more selfish and separate than ever
Cause while it claims to connect us, connection has gotten no better
And let me must express first
Mr Zuckerberg, not to be rude but you should re-classify Facebook to what it is:
An anti-social network
Cause while we may have big friend lists
So many of us are friendless, all alone
Cause friendships and more broken than the screens on our very phones
We sit at home on our computers measuring self worth by numbers of followers and Likes
Ignoring those who actually love us
It seems we’d rather write an angry post
Than talk to someone who might actually hug us
Am I bugging? You tell me...

 

I asked a friend the other day lets meet up face to face
They said alright, what time you wanna Skype?
I responded with omg, srs, and then a bunch of smh's

 

No longer do I want to spoil a precious moment by recording it with a phone
I'm just gonna keep them
I don’t wanna take a picture of all my meals anymore - I 'm just gonna eat them
I don't want the new app, the new software, or the new update
And If I wanna post an old photo of myself who says I have to wait until Thursday
I'm so tired of performing in the pageantry of vanity
And conforming to this accepted form of digital insanity
Call me crazy but, I imagine a world where we smile when we have low batteries
Cause that will mean we'll be one bar closer - to humanity

 

(Bow Down för Prince Ea) Så ja, nu kan ta titta upp mot världen igen 

Jag är Malala.

Bara några dar efter att jag hade gått till biblan och lånat hem en bok jag var sugen på att läsa: Jag är Malala så vann Malala Yousafzi Nobel priset delat med Indiern  Kailash Satyarthi"for their struggle against the suppression of children and young people and for the right of all children to education"och nyss kollade jag på lite dokumentärer om henne. Har skrivit en uppsats om Gandhi förut och det här känns som om Malala gör samma sak, bara att hon inte blev dödad av kulan!