The Mermaid Diary

Kategori: Allmänt

My Dream World/ Den enkla vägen

Nu när jag går ut 9an har jag tänkt så mycket på saker. Folk hetsar ju så mycket över att vilken gymnasie linje man går spelar så stor roll och här står jag helt handlös och vet inte alls vad jag ska välja. Estetiskt -foto är min drömlinje och fotograf är mitt drömyrke och den utbildningen vill jag gå eftersom jag egnetligen inte kan någonting om fotografi eller det tekniska, jag kan fånga en bra bild men jag vill lära mig så mycket och jag beundrar stort dom som har tagit sig långt med sin kamera. Men jag vet att det är så fruktansvärt exremt jävla svårt att lyckas.

Men när jag berättar för dig vad jag vill göra i livet så vill jag inte höra din råd som översätts till rena rama dröm-krossaren. Dom människor som har rått mig att gå en annan väg är i själva verket dom som inte satsat fullt ut på det dom har velat och jag har lärt mig av visare människor att man alltid ska göra det som gör en lycklig istället för saker man kommer ångra. 

Jag kan mycket väl tänka mig eko-juridik linjen, det intresserar mig men inte någon utav utbildningarna man är behörig till efter det. Och om jag utbildar mig till ekonom eller nåt sånt - då kommer jag aldrig bli lycklig eller nöjd över livet. 

Men som ni hör tvekar jag ju: Det värsta är nog att jag är duktigt i skolan och estetisk linje har en stämpel som om att folk som är mindre akademiskt ambitösa går där, så är det inte! Den foto linjen jag vill gå på har samma intagningspoäng som Enskilda Gymnasiets eko-eko: 305. Fuckers.

Hur som helst så följer jag Jay Alvarrez på Instagram och för några dagar släppte han den här videon.

Den mer eller mindre summerar hur jag vill leva mitt liv.   

Då och då

Hörrni, jag pallar inte att blogga. Jag vill bara gör det för min egen skull, som ett bildarkiv i rätt ordning och med en förklarande text för mig själv att gå tillbaka till. Inte fota allt jag köper, plåta outfits och göra tutorials. Fanns en tid jag alltiiid formulerade en sitatution i text i mina tankar för att kunna skriva om det på bloggen, fy fan haha. Nej jag tänker bara blogga för min egen skull exakt när jag känner för det. Instagram + en podd skulle vara helt perfekt för mig, älskar själv att lyssna på dom och jag kan prata om allt mellan himmel och jord i timmar, måste bara hitta några roliga att faktiskt genomföra det med. Så nej, förvänta er ingen exceptionell uppdatering. jag bloggar när jag vill och om vad jag vill!

Puss! 

 

LUSH LOVE

Dagen efter mitt födelsedag så kom släkten hit och firade mig vilket faktiskt var väldigt mysigt. Det jobbiga är att vi nu har massor av godsaker kvar här hemma som jag inte kan låta bli att äta upp, alltså ni skulle bli rädda om ni sett vad jag har ätit hittils dom här första fem dagarna på året. Jag har ingen självkontroll what so ever. Är också lite sjuk och krasslig nu och ser inte fram emot det första träningspasset på länge, fy vad jag kommer bli trött. 

Hur som helst så kom Zoe, Sisela och Nils eftersom dom praktiskt taget är familj. Av Zoe önskade jag mig hårinpackningen "Marilyn" ifrån Lush men fick även ett schampoo därifrån. Lägger upp detta som ett litet tips då den är för naturliga blondiner som jag är vilket är väldigt svårt att hitta hårmasker för och Lush är ett fantastiskt bra märke som har handgjorda produkter, som inte testats på djur. 

"En hårinpackning som används innan tvätt, för blondiner som vill ha ljusare, skinande hår. Oavsett om du är en blektblondin eller naturlig, vill du hålla borta de gula, orange tonerna från att byggas upp i håret. Marilyn hjälper dig med det och ger samtidigt massor med vårdande fukt till ditt blonda hårsvall. Den behåller det blonda du har, medan kamomill och citron arbetar ihop för att ge dig en hint av glimmande ljushet. 160 kr/st

Så här gör du:Applicera rikligt och låt verka i 20 minuter. Tvätta sedan håret som vanligt med schampoo och balsam.

Schampoo kakan, hur smart om man reser att ha en sån här? På flyget får man bara ha ca 100 ml vätska med sig ju. En kaka räcker till 60-80 tvättar och kostar 100 kr st. Har inte provat den en men den låter bra! 

ÖVERASKNINGSFEST

Har man världens bästa vänner eller? Jag har fått det enda jag velat ha här i livet haha, en överaskningsfest! Fy fan vad glad jag blev!

Long story short så hade jag ingenting planerat för själva dagen DAGEN som jag fyllde 16 på (2 Jan), jag skulle städa, chilla och förbereda lite för släktkalaset nästa dag och förhoppningsvis hänga med vänner på kvällen. Men hur som helst hade mamma bokat ett bord på min favvo restaurang på Söder kvällen i ära, lite små mystiska saker hände väl som byggde upp förväntningen på att nån överaskning var på gång som tex att mamma tände ljus hemma innan vi gick, jag såg Jakobs "kläder" (såg aldrig ansiktet) springa uppför trapporna på tunnelbanestationen och mamma smsade hela tiden. Men jag blev totalt blåst haha. Väl på restaurangen så sa mamma att vi bara skulle ta en dryck att börja med, och vår reservation fanns inte i systemet och jag bara wtf is this. Sen så visade det sig att Katarina & Isak var dom vi väntade på, för att dom ville fira mig. Men sen så orkade inte Isak äta på restaurang men dom föreslog att dom skulle köpa med sig hämtmat och komma hem till oss. Jag blev skitsur och sa vems jävla födelsedag är det och ni tog hit mig och sen kommer dom inte?? Helt enkelt pissed off. Men vi åkte hem och jag grät en liten tår för jag var trött och trött på katastrofen ahha. Klagar alltså på dessa två personer hela vägen hem och där i hallen ser jag Jakobs handskar, men tror fortfarande att Katarina och Isak är där, det är helt släkt och när jag går till vardagsrummet så hoppar alla mina närmsta bästa vänner fram och ropar SURPRISE! 

 En sån vändning, för en sekund sen var jag extremt besviken på min födelsedag och så blev jag blåst och fick världens bästa överaskning.

Ironiskt nog tog jag alla "bra bilder" på kvällen men Zoe älskling fixade det.. haha

Det nya året

Ja, nyår blev inte som vi hade tänkt oss. En fest i Bromma var planen men först blev vi busted av våra föräldrar eftersom vi hade ljugit om det hela och sen blev allt inställt ändå, rätt ironiskt faktiskt. Så nyår var inget speciellt roligt men vi var hos Zoe och vi stod ute på isen när fyrverkerierna kom och det var väldigt fint och det var såklart nyårsmiddag och sånt gott men gästerna var ju inte i vår åldern precis. 

Current mood

Bästa linnet från Forever 21´s Barbie Collection som jag och Lollo köpte matchande i Paris. 

Y U P

Igår hängde jag med Zoe hela dan och sen åkte vi hem till Elsa där Ioanna också var, vi käkade på Söder och tillslut hamnade vi hemma hos mig. Älskar dessa tjejer, så himla gosiga, vi har aldrig tråkigt! Förhoppningsvis ska vi hosta en fest tillsammans nästa år också.. Exciting. 

20 DECEMBER

Alltså det är ju så fruktansvärt SKÖNT att det är jul-lov. Den här helgen har börjat och den är till för att jag ska ha jävligt kul med kompisar, och sen på Måndag åker jag till landet och firar jul med min släkt, mysigaste någonsin! Jul lovet är en ganska stor high ligt för mig: Julafton, nyår och så fyller jag 16 år. Känns sjukt, vill ju liksom inte bli växa upp riktigt. Verkar tråkigt att vara övre 20 någonting haha. 

Igår var jag i Tyresö hos Wilma med Lollo och vi träffade Linus, Linus (haha) och Rickard och kom hem vid 6 nånting och somnade direkt haha. Vill ha en maxad helg innan jag ska återhämta mig på landet. See you later anacondas 

GOING TO:GREECE

 

Är så glad just nu, jag konfirmerar ju mig ett år efter min årskull eftersom det inte hände av någon okänd andledning förra året, men nu har jag hamnat i världens bästa konfa grupp som är så otroligt gosig, och vi ska åka till Kreta (på bilderna) i Grekland på vårat konfirmationsläger i en vecka, så himla härligt! Och så en skidresa och ett par övernattningar på helger, sååå himla kul! 

Fy fan för er som ser på när det går åt helvete

Politikerna talade mycket om att ”ta ansvar för Sverige” inför valet. Jag minns det tydligt. Men så fort folk gått och röstat ­hördes det inget mer om det där. Den senaste veckan har varit en hysterisk uppvisning i total politisk ansvarslöshet. Det är som om ­politikerna regredierat tillbaka till sjuårsåldern.

Det började redan på valnatten. Precis när vidden av det parlamentariska kaoset stod klart så avgick Reinfeldt som partiledare för Moderaterna. Han var inte ett dugg intresserad av att ta ansvar för situationen. Han hade förlorat och därför sjappade han. Dagen efter gick Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt ut och lipade om att han inte fick regera med ­Stefan Löfven. Han var ”mycket besviken”, det var darr på underläppen i intervjuerna. Och så gjorde han klart: ”Nu är vi i opposition!” Hade Allianspartierna­ hållit sina löften om att ta ansvar för Sverige så skulle de ha accepterat att vi står inför ett unikt problematiskt läge och ­konstaterat att det nu är dags att lägga kon­flikter åt sidan och se konstruktivt på hur landet ska styras, för att undvika att Sverige lamslås.

Men det blev inget med det. I stället har Alliansen ägnat veckan åt att smälla igen varenda dörr de fått syn på.

Ingen vill ta ansvar, alla vill försätta sig i opposition där de lagom tryggt kan sitta och njuta av kaoset. Jag hade svårt att förstå det till en början. Varför tar de inte ­ansvar för landet? tänkte jag, och förstod först efter ett par dagar att idén alltså är att lämna en svag Löfven till sitt öde på sådant sätt att det blir omöjligt för honom att regera, och när det sedan gått åt helvete för Sverige om fyra år så ska det vara en enkel match att återta ­makten.

Alla är kränkta och vill sitta och titta på när det går år helvete för Sverige. Jag tänker en sak om det: Fy fan för er.

Och när jag känner ”fy fan för er” så är jag heller inte ensam. Det är precis ”fy fan för er”-känslan som gör att politikerföraktet frodas i landet. Och det är just det politikerföraktet som gjort att Sverigedemokraterna i dag är Sveriges tredje största parti.

Så, nu går veckorna, och käbblet och de ­generande dumheterna fortsätter. Om någon inom Alliansen läser detta vill jag fråga er: Är ni barn, ­eller vad är det fråga om? Vi har röstat och visst blev det knepigt, men vi har gjort vårt. Nu är det er tur. Ta ert ansvar!

 

- Alex Schulman 

LÖöööörrr

Idag ska jag på muay thai träning runt 10,00 soffttt, nämen det är en sjuk energi höjare så d nice. Sen ska jag eventuellt träffa nån, fixa mitt rum och sen träffa Lud&JB som jag träffade en kortis igår kväll, så jävla härliggaa.

Marc By Marc Jacobs

New in, yeyyy 

ALEXANDER WANG X H&M

Har ont så ont i knäna på nätterna att jag inte kan sova. Så idag vaknade jag  upp med en äcklig äcklig huvudvärk och hög sömnbrist. Efter några flera sömntimmar, grönt te och 2000mg alvedon så blev det bättre. Gick till skolan bara för att göra ett matteprov och fick ännu mer ont i huvudet.

Kom hem med en kasse större en mig själv. Innehållet? Alexander Wang´s nya kollektion för H&M. När jag kom däckade jag nästan för att jag var så uttröttad 

 

Självuppfattning

filippasinspo.tumblr.com