The Mermaid Diary

My Dream World/ Den enkla vägen

Nu när jag går ut 9an har jag tänkt så mycket på saker. Folk hetsar ju så mycket över att vilken gymnasie linje man går spelar så stor roll och här står jag helt handlös och vet inte alls vad jag ska välja. Estetiskt -foto är min drömlinje och fotograf är mitt drömyrke och den utbildningen vill jag gå eftersom jag egnetligen inte kan någonting om fotografi eller det tekniska, jag kan fånga en bra bild men jag vill lära mig så mycket och jag beundrar stort dom som har tagit sig långt med sin kamera. Men jag vet att det är så fruktansvärt exremt jävla svårt att lyckas.

Men när jag berättar för dig vad jag vill göra i livet så vill jag inte höra din råd som översätts till rena rama dröm-krossaren. Dom människor som har rått mig att gå en annan väg är i själva verket dom som inte satsat fullt ut på det dom har velat och jag har lärt mig av visare människor att man alltid ska göra det som gör en lycklig istället för saker man kommer ångra. 

Jag kan mycket väl tänka mig eko-juridik linjen, det intresserar mig men inte någon utav utbildningarna man är behörig till efter det. Och om jag utbildar mig till ekonom eller nåt sånt - då kommer jag aldrig bli lycklig eller nöjd över livet. 

Men som ni hör tvekar jag ju: Det värsta är nog att jag är duktigt i skolan och estetisk linje har en stämpel som om att folk som är mindre akademiskt ambitösa går där, så är det inte! Den foto linjen jag vill gå på har samma intagningspoäng som Enskilda Gymnasiets eko-eko: 305. Fuckers.

Hur som helst så följer jag Jay Alvarrez på Instagram och för några dagar släppte han den här videon.

Den mer eller mindre summerar hur jag vill leva mitt liv.   

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas