The Mermaid Diary

My Dream World/ Den enkla vägen

Nu när jag går ut 9an har jag tänkt så mycket på saker. Folk hetsar ju så mycket över att vilken gymnasie linje man går spelar så stor roll och här står jag helt handlös och vet inte alls vad jag ska välja. Estetiskt -foto är min drömlinje och fotograf är mitt drömyrke och den utbildningen vill jag gå eftersom jag egnetligen inte kan någonting om fotografi eller det tekniska, jag kan fånga en bra bild men jag vill lära mig så mycket och jag beundrar stort dom som har tagit sig långt med sin kamera. Men jag vet att det är så fruktansvärt exremt jävla svårt att lyckas.

Men när jag berättar för dig vad jag vill göra i livet så vill jag inte höra din råd som översätts till rena rama dröm-krossaren. Dom människor som har rått mig att gå en annan väg är i själva verket dom som inte satsat fullt ut på det dom har velat och jag har lärt mig av visare människor att man alltid ska göra det som gör en lycklig istället för saker man kommer ångra. 

Jag kan mycket väl tänka mig eko-juridik linjen, det intresserar mig men inte någon utav utbildningarna man är behörig till efter det. Och om jag utbildar mig till ekonom eller nåt sånt - då kommer jag aldrig bli lycklig eller nöjd över livet. 

Men som ni hör tvekar jag ju: Det värsta är nog att jag är duktigt i skolan och estetisk linje har en stämpel som om att folk som är mindre akademiskt ambitösa går där, så är det inte! Den foto linjen jag vill gå på har samma intagningspoäng som Enskilda Gymnasiets eko-eko: 305. Fuckers.

Hur som helst så följer jag Jay Alvarrez på Instagram och för några dagar släppte han den här videon.

Den mer eller mindre summerar hur jag vill leva mitt liv.   

Då och då

Hörrni, jag pallar inte att blogga. Jag vill bara gör det för min egen skull, som ett bildarkiv i rätt ordning och med en förklarande text för mig själv att gå tillbaka till. Inte fota allt jag köper, plåta outfits och göra tutorials. Fanns en tid jag alltiiid formulerade en sitatution i text i mina tankar för att kunna skriva om det på bloggen, fy fan haha. Nej jag tänker bara blogga för min egen skull exakt när jag känner för det. Instagram + en podd skulle vara helt perfekt för mig, älskar själv att lyssna på dom och jag kan prata om allt mellan himmel och jord i timmar, måste bara hitta några roliga att faktiskt genomföra det med. Så nej, förvänta er ingen exceptionell uppdatering. jag bloggar när jag vill och om vad jag vill!

Puss! 

 

LUSH LOVE

Dagen efter mitt födelsedag så kom släkten hit och firade mig vilket faktiskt var väldigt mysigt. Det jobbiga är att vi nu har massor av godsaker kvar här hemma som jag inte kan låta bli att äta upp, alltså ni skulle bli rädda om ni sett vad jag har ätit hittils dom här första fem dagarna på året. Jag har ingen självkontroll what so ever. Är också lite sjuk och krasslig nu och ser inte fram emot det första träningspasset på länge, fy vad jag kommer bli trött. 

Hur som helst så kom Zoe, Sisela och Nils eftersom dom praktiskt taget är familj. Av Zoe önskade jag mig hårinpackningen "Marilyn" ifrån Lush men fick även ett schampoo därifrån. Lägger upp detta som ett litet tips då den är för naturliga blondiner som jag är vilket är väldigt svårt att hitta hårmasker för och Lush är ett fantastiskt bra märke som har handgjorda produkter, som inte testats på djur. 

"En hårinpackning som används innan tvätt, för blondiner som vill ha ljusare, skinande hår. Oavsett om du är en blektblondin eller naturlig, vill du hålla borta de gula, orange tonerna från att byggas upp i håret. Marilyn hjälper dig med det och ger samtidigt massor med vårdande fukt till ditt blonda hårsvall. Den behåller det blonda du har, medan kamomill och citron arbetar ihop för att ge dig en hint av glimmande ljushet. 160 kr/st

Så här gör du:Applicera rikligt och låt verka i 20 minuter. Tvätta sedan håret som vanligt med schampoo och balsam.

Schampoo kakan, hur smart om man reser att ha en sån här? På flyget får man bara ha ca 100 ml vätska med sig ju. En kaka räcker till 60-80 tvättar och kostar 100 kr st. Har inte provat den en men den låter bra! 

ÖVERASKNINGSFEST

Har man världens bästa vänner eller? Jag har fått det enda jag velat ha här i livet haha, en överaskningsfest! Fy fan vad glad jag blev!

Long story short så hade jag ingenting planerat för själva dagen DAGEN som jag fyllde 16 på (2 Jan), jag skulle städa, chilla och förbereda lite för släktkalaset nästa dag och förhoppningsvis hänga med vänner på kvällen. Men hur som helst hade mamma bokat ett bord på min favvo restaurang på Söder kvällen i ära, lite små mystiska saker hände väl som byggde upp förväntningen på att nån överaskning var på gång som tex att mamma tände ljus hemma innan vi gick, jag såg Jakobs "kläder" (såg aldrig ansiktet) springa uppför trapporna på tunnelbanestationen och mamma smsade hela tiden. Men jag blev totalt blåst haha. Väl på restaurangen så sa mamma att vi bara skulle ta en dryck att börja med, och vår reservation fanns inte i systemet och jag bara wtf is this. Sen så visade det sig att Katarina & Isak var dom vi väntade på, för att dom ville fira mig. Men sen så orkade inte Isak äta på restaurang men dom föreslog att dom skulle köpa med sig hämtmat och komma hem till oss. Jag blev skitsur och sa vems jävla födelsedag är det och ni tog hit mig och sen kommer dom inte?? Helt enkelt pissed off. Men vi åkte hem och jag grät en liten tår för jag var trött och trött på katastrofen ahha. Klagar alltså på dessa två personer hela vägen hem och där i hallen ser jag Jakobs handskar, men tror fortfarande att Katarina och Isak är där, det är helt släkt och när jag går till vardagsrummet så hoppar alla mina närmsta bästa vänner fram och ropar SURPRISE! 

 En sån vändning, för en sekund sen var jag extremt besviken på min födelsedag och så blev jag blåst och fick världens bästa överaskning.

Ironiskt nog tog jag alla "bra bilder" på kvällen men Zoe älskling fixade det.. haha

Det nya året

Ja, nyår blev inte som vi hade tänkt oss. En fest i Bromma var planen men först blev vi busted av våra föräldrar eftersom vi hade ljugit om det hela och sen blev allt inställt ändå, rätt ironiskt faktiskt. Så nyår var inget speciellt roligt men vi var hos Zoe och vi stod ute på isen när fyrverkerierna kom och det var väldigt fint och det var såklart nyårsmiddag och sånt gott men gästerna var ju inte i vår åldern precis.