The Mermaid Diary

Från livet på gatan till idag

I äran av internationella katt dagen tänkte jag berätta historien om dessa två, Shan Ian & Felix. Två kattungar jag räddade från gatan och deras förvandling.

Jag var pä väg till en fiesta när jag såg en liten kattunge, blind av smutset i ögonen, haltades bland sopor med nosen ner i marken: Han var hungrig. Det gör ont i hjärtat att se djur lida, så vi stannade och köpte street food i form av "Fish Balls" som vi lag framför kattungen som nappade direkt. Bara att se hur snabbt han försökte få i sig maten var hjärtskärande och jag kunde inte lämna honom. Väl på festen fick jag en filt och en låda att bära hem honom i. Jag satt och klappade honom lugnande. Hemma tvättade vi av honom, avlusade, och gav honom mat. Han fick all vård & vaccin han behövde hos vetrinären. Varje dag tvättade vi ögonen och varje dag kunde han se bättre. Vi gick upp flera ggr per natt för att han skulle få i sig tillräckligt. Han var rumsren ända från början och han sov under min haka varje natt. Från blind, haltandes och undernärd till en stor och  ståtlig katt med skinande päls. 

Vi antog att det var en hona så vi döpte hen till Shanaia efter skådespelerskan, men hos vetrinären konstaterade dom att det var en hane och då blev det "Shan - Ian" istället. 

Första dagen! 

Första mötet med våran dåvarande rescue dog Curly

Han älskade att duscha, varje gång jag stod i duschen stod han utanför och jamade för att få komma in. Och han gillade att hoppa på flush knappen till toaletten, han var helt enkelt fascinerad av vatten. \

Ser ni att ena ögat är mindre? 

Han började läsa.. och fick fler och fler vänner! Hunden backy och vår maid's dotter!

En vacker dag så fick han en lillebror som alltid lekte med honom, och Shan Ian blev världens bästa mor haha. Han tvättade, och beskyddade honom alltid och var världens bästa lek kamrat. Han blev inte ens arg när Felix väckte honom. 

\ 

 

 Han älskade att tugga på bomull vilket fick honom att se ut som Santa Claus haha.. 

När vår tid i Filippinerna var förbi var vi tvugna att välja: Låta våra guldstenar sitta i karantän i 3 månader för att kunna ta med dom till Sverige eller lämna över dom till en familj som vi litar på? Vi valde det sistnämnda för deras skull. 

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas