The Mermaid Diary

Så här vill jag se ut

Fy fan vad äckligt snyggt. 

UNICORN TAN LINE

Have you ever...?

Från livet på gatan till idag

I äran av internationella katt dagen tänkte jag berätta historien om dessa två, Shan Ian & Felix. Två kattungar jag räddade från gatan och deras förvandling.

Jag var pä väg till en fiesta när jag såg en liten kattunge, blind av smutset i ögonen, haltades bland sopor med nosen ner i marken: Han var hungrig. Det gör ont i hjärtat att se djur lida, så vi stannade och köpte street food i form av "Fish Balls" som vi lag framför kattungen som nappade direkt. Bara att se hur snabbt han försökte få i sig maten var hjärtskärande och jag kunde inte lämna honom. Väl på festen fick jag en filt och en låda att bära hem honom i. Jag satt och klappade honom lugnande. Hemma tvättade vi av honom, avlusade, och gav honom mat. Han fick all vård & vaccin han behövde hos vetrinären. Varje dag tvättade vi ögonen och varje dag kunde han se bättre. Vi gick upp flera ggr per natt för att han skulle få i sig tillräckligt. Han var rumsren ända från början och han sov under min haka varje natt. Från blind, haltandes och undernärd till en stor och  ståtlig katt med skinande päls. 

Vi antog att det var en hona så vi döpte hen till Shanaia efter skådespelerskan, men hos vetrinären konstaterade dom att det var en hane och då blev det "Shan - Ian" istället. 

Första dagen! 

Första mötet med våran dåvarande rescue dog Curly

Han älskade att duscha, varje gång jag stod i duschen stod han utanför och jamade för att få komma in. Och han gillade att hoppa på flush knappen till toaletten, han var helt enkelt fascinerad av vatten. \

Ser ni att ena ögat är mindre? 

Han började läsa.. och fick fler och fler vänner! Hunden backy och vår maid's dotter!

En vacker dag så fick han en lillebror som alltid lekte med honom, och Shan Ian blev världens bästa mor haha. Han tvättade, och beskyddade honom alltid och var världens bästa lek kamrat. Han blev inte ens arg när Felix väckte honom. 

\ 

 

 Han älskade att tugga på bomull vilket fick honom att se ut som Santa Claus haha.. 

När vår tid i Filippinerna var förbi var vi tvugna att välja: Låta våra guldstenar sitta i karantän i 3 månader för att kunna ta med dom till Sverige eller lämna över dom till en familj som vi litar på? Vi valde det sistnämnda för deras skull. 

 

 

 

The body achieves what the mind believes

Ung Foto Festival 2014

(UTKAST som adrig blev publicerat)I helgen har jag bland annat hängt i Ålsten och träffat diverse Bromma människor samt varit på Ung Foto Festival på Kulturama, vilket var så jävla bra! Så otroligt många bra föreläsningar från helt fantastiska fotografer och vi fick jätte intressesanta foto uppgifter men jag är väl lite av allt eller inget så jag gjorde inte uppgiften i tid.  Genusfotografen var helt otroligt, det är han som publicerade den sanna historien om American Appareals VD´s sexuella utnyttjanden av unga modeller. Googla bara på AA  reklam bilder... 

Man ser inte så bra tyvärr, men inprincip är detta fiskporr. Ja, ni läste rätt. Fisk porr i en dansk fiske tidning som till största del handlar om fiske utrustning men varje månad slänger dom in nakna tjejer och fiskar som äter deras bröstvårtor också och kallar det för månades fisk jänte. ?????!

Tidningen Mama vs den enda pappa tidingen i Scandinavien. Vid kvinnorna placeras typ 100 st bebisar även om kändisen på omslaget vid tillfället bara var gravid än så länge. Men papporna poserade utan sina barn som dom faktiskt var pappa till. Genusfotografen bloggade om det här och efter det här så har tidningen PAPPA tackat för kritiken och  faktiskt bara gjort omslag med barnen med! 

Skakade ner lite röda löv idag när jag tog porträtt av en annan kursdeltagare :P

Yummy Yummy in my tummy

Jag och min mamma, vi kommer väl på dom bästa middagarna alltså. Pannkakstårta med gelato.. för att 

Så niiice

Ett litet trick jag lärde mig på alvafrostanders.blogg.se -> en av mina favorit bloggar!

My sport is your sports punishment

Jag fick frågan vad som fick mig att börja på muay thai och om det inte är läskigt, kan man inte bli väldigt skadad osv.

Det var i Boracay jag började tänka på det, där finns en fantastisk klubb med helt otroliga människor som tränar där. En av dom var mina underbara vän Joe men jag hade inte tiden. Där jag går nu och tränar har vi så otroligt duktiga ledare som vunnit SM och tävlar VM osv så det är helt klart inspirerande. Det är en mycket mer snabb- effektivare träning än gymmet, jag har aldrig fått så mycket svett ur mig på så kort tid som där haha. Fantastiskt! 

Jag kör i en nybörjar grupp men ibland har jag haft oturen att hamna med någon som är mycket mycket större och erfarnare en mig, jag har fått en innre blödning i bröstkorgen när en kille sparkade för högy som gjorde helvetes jävla ass ont och väldigt många blåmärken men inget värre en så. 

 

We´ll always have Paris

Yummy Yummy in my tummy

 

Haha sånt här händer ju alltid när jag försöker undvika att vara ohälsosam på veckodagarna: Då dök Ben&Jerry upp som en sol och gav mig B&j´s.. bästa! Sitter nu och äter detta toppat med hallon&blåbär 

 

Om du läser det här nu istället för att umgås med någon just nu.. :)))

Did you know the average person spends 4 years of his life looking down at his cell phone?

Kind of ironic, ain't it?
How these touch-screens can make us lose touch
But it's no wonder in a world filled with
IMac’s, iPads and iPhones
So many "i"’s, so many selfies, not enough "us"'s and "we"’s
See Technology has made us more selfish and separate than ever
Cause while it claims to connect us, connection has gotten no better
And let me must express first
Mr Zuckerberg, not to be rude but you should re-classify Facebook to what it is:
An anti-social network
Cause while we may have big friend lists
So many of us are friendless, all alone
Cause friendships and more broken than the screens on our very phones
We sit at home on our computers measuring self worth by numbers of followers and Likes
Ignoring those who actually love us
It seems we’d rather write an angry post
Than talk to someone who might actually hug us
Am I bugging? You tell me...

 

I asked a friend the other day lets meet up face to face
They said alright, what time you wanna Skype?
I responded with omg, srs, and then a bunch of smh's

 

No longer do I want to spoil a precious moment by recording it with a phone
I'm just gonna keep them
I don’t wanna take a picture of all my meals anymore - I 'm just gonna eat them
I don't want the new app, the new software, or the new update
And If I wanna post an old photo of myself who says I have to wait until Thursday
I'm so tired of performing in the pageantry of vanity
And conforming to this accepted form of digital insanity
Call me crazy but, I imagine a world where we smile when we have low batteries
Cause that will mean we'll be one bar closer - to humanity

 

(Bow Down för Prince Ea) Så ja, nu kan ta titta upp mot världen igen 

Jag är Malala.

Bara några dar efter att jag hade gått till biblan och lånat hem en bok jag var sugen på att läsa: Jag är Malala så vann Malala Yousafzi Nobel priset delat med Indiern  Kailash Satyarthi"for their struggle against the suppression of children and young people and for the right of all children to education"och nyss kollade jag på lite dokumentärer om henne. Har skrivit en uppsats om Gandhi förut och det här känns som om Malala gör samma sak, bara att hon inte blev dödad av kulan! 

Sharing is caring!

Idag blev det en hel del mackor över på Ung Foto Festival (tell u more later) så jag grabbade några med mig och gick med min kompis och delade ut dom till hemlösa som såg hungringa ut! Igår köpte min mamma en kasse mat åt en kvinna som satt utanför affären. Jag vet hur det är att vara hungrig under lektion man väntar på lunchen, så jag kan bara tänka mig dessa människor. Men jag är väl medveten om att alla som sitter på gatan kanske inte är hungriga, men o andra sidan vill ha pengar för att kunna stötta sin familj, eller ha någonstans att sova inatt. Hoppas ni inte glömmer att göra nåt fint för nån snart!

Thai Boxning + Brasiliansk Jiu Jiutsu

I sommras blev jag väldigt sugen på att köra Thai boxning, lika så min vän Victoria och jag hittade ett perfekt ställe jag var sugen på, so I told her och randomly den dagen följde också Wilma med och provade. Båda älskade det lika mycket som jag tror jag för dom började. Såklart lite jobbigt när en tredje person förstör dynamiken, det underlättar att veta att man får boxas mot någon i sin egen storlek men vi försöker gå runt. Jag fick dock vara partner med en mycket större erfarnare snubbe som knockade mig stenhårt, och då menar jag stenhårt, på nyckelbenen. Det blev eld rött över hela bröstet och jag försökte låtsas som att jag var ok men han var inte så dum haha. Gick in på toaletten och grinade och sen kom jag ut fejk leendes. Jag fick inre blödningar och kunde inte kramas på en vecka. 

Ikväll provade vi på Brasiliansk Jiu Jitsu på mitt initiativ också, vilket var väldigt roligt! Lite kama sutra/sexkrig över det hela då jag fick vara med boyzen  men slutet var roligast, då fick vi brottas på riktigt och en het kille rock gick upp haha!

BIKINI FIT MED MOLLY RUSTAS

Ikväll var jag på Molly Rustas Bikini Fit träning på Studio Dancing Queen på Skeppargatan. Väldigt kul & svettigt!

Fick så klart Aloe Vera drycken, dom har nog sponsrat vartenda tränings/hälso event jag varit på, hur god som helst! Men bara för att det är lite kaloirer är inte det samma sak som hälsosamt, tror tom. att sötningsmedel är ohälsosammare än socker. Så tänk på det att "light" produkter bara är sämre för dig. Ni får lite bilder från eventet senare, nu ska jag spela sims hahah.