The Mermaid Diary

Lite om vikt & träning

Jag kommer ihåg för några år sen, då jag var så obekväm med den kroppen jag hade. Att bli smalare var precis det enda jag ville och varenda vecka gick jag till skolsköterskan för att väga mig, vågen slängde mamma ut från hemme och det tackar jag henne så mycket för. Såna siffror kan göra en galen och att jämföra med en kompis är det värsta man kan göra. Förut var jag alltid den smalaste av min umgänges krets, vägde kanske tio kilo mindre samtidigt som jag var en av dom som växte först. Men nu vet jag bättre.

Vikten säger ingenting. Och ja, muskler väger mer en fett. Fett är inte lika med fett, det enda som ger en normal viktig person dom där oönskade kilona är socker, prova att äta mindre socker i två veckor och BAM så kommer resultatet. När jag var så sjuk att jag hamnade på sjukhus och inte hade ätit mer än en banan på 3 dygn så låg min vikt på en siffra jag för tre år sen bestämmde mig för att aldrig väga, aldrig i hela mitt liv skulle jag gå i nian och väga över 49 kg. Wtf?? Jag är ca 170 lång och tränar massor, hur skulle det ens hänga ihop? 

Ibland kan jag gå ner jättemycket när jag hårdtränar om vi ska tävla i en stor tävling, och då går jag ner i vikt därför att jag förbränner mer än jag hinner äta, men annars äter jag nog lika mycket som jag gör av med när jag tränar haha och det ska man inte göra om målet är att gå ner i vikt. 

Tror den här kommer hjälpa många tjejer som tänker mycket på sin vikt och vill att siffran ska minska: LIsa och Anna väger båda två lika mycket men ändå är Lisa mycket smalare en Anna: Någon som vet hur man räknar ut fett massan? 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas