The Mermaid Diary

TRY THIS AT HOME

Förlåt förlåt förlåt. Jag vet att man inte får ta så här fula, låg kvalites bilder på MAT. Det ser liksom inte ens gott ut, men jag ska tala om vad det är:
Bananpankaka (!) *Emojin med hjärtögon* blåbär&hallon, keso och ett glas hallon-granatäpple proviva. Det här är så jäkla gott, oslagbar nyttig frukost. 

All I wanna get is a little bit a closer

Ahhhh jag orkar nästan inte leva för jag är så ful. Verkligen ful. Vet inte vad det är men ful är jag och jag orkar bara inte buhuuuuu. Hoppas det ändrar sig snart haha, vill typ raka av håret varanan minut, jag sover lite, äter för mycket socker och jag vill helst ha på mig en rånar luva eller nånting. 

Men så har jag shoppat sönder massa fina sommarkläder (uber nöjd) men det känns som att jag inte har någonting att sätta på mig nu när jag ska till skolan i kallt väder och vad är värre en klädpanik egentligen? haha oh stackars mig och mina i-lands problem.  Hur som helst har jag letat efter en ny snygg, lite vårigare jacka på stan idag, om ni har några tips på fina jackor/butiker  så kommentera gärna 

I am a woman and when I think, I must speak.

ag vet ganska tydligt när jag började bry mig, när jag "blev" femenist och visste varför-  det var när jag befann mig i ett land där kvinnor inte hade rätt till abort.

Det var Beyoncé. Det var fakta, hur kvinnor nedvärderas, bort prioriteras och inte ens har chansen till lika mycket makt. Inte rätt att tycka, säga, eller egentligen känna vad dom vill, för om man får känna vad man vill, borde man inte få visa det man känner då, utan att bli bestraffad?

"I guess I am a modern-day feminist. I do believe in equality. Why do you have to choose what type of woman you are? Why do you have to label yourself anything?"

Varenda människa i världen ska väl fan ha rätt till att bestämma vem dom ska gifta sig?! Helt sjukt att man får gifta bort sina döttrar. 

Varför ska jag få en lägre lön när jag sliter lika hårt, eller tom. leverar bättre för att jag inte har en kuk? 

Jag tycker inte att femenism det är samma sak som genus och stereotypiska könsroller. Enligt mig är handlar det bara om att kvinnor ska få exakt samma rättigheter som män och så klart att kvinnor ska få mer makt i samhället, på sina arbetsplatser, politiskt och såklart i sina äktenskap. När jag var lite yngre så kommer jag ihåg att femenister verkade extrema. Lite galna kvinnor, lite "ofemenima" kvinnor som hatade män. Men det är inte så, tex jag älskar alla mina pojkar haha, men vi vill ju alla bara bli leka behandlade och sluta få den där gamla skiten släng i ansiktete på oss. "Du kan inte, för du är tjej" och "killar ska alltid betala på första dejten, ta första steget osv" det är BULLSHIT och känns så jävla omodernt. Eller? Det finns platser i världen där man hellre adopterar bort sina flickor för dom kan i framtiden inte försörja familjen, men pojkarna kommer kunna det. Hur fan är det? att bli bortvald av sina egna föräldrar för en sådan sak? Varför har inte alla kvinnor rätt till högre utbildning?  Tycker det här citatet säger allt!:

“You know, equality is a myth, and for some reason, everyone accepts the fact that women don’t make as much money as men do. I don’t understand that. Why do we have to take a backseat? I truly believe that women should be financially independent from men. And let’s face it: money gives men the power to run the show. It gives men the power to define value. They define what’s sexy. And men define what’s feminine. It’s ridiculous.”  -Beyonce

Minns ni Moore omslaget jag är med på? Det är inte alls det typiska porriga moore omslaget, utan riktigt coola brudar står där och bara "Femenist, ja visst!" och därför ville jag vara med. Från det enda till det andra: Porr är så jävla sexistiskt. Det är alltid mannen som gör vad fan dom vill med en prostutuierad kvinna. PORNOGRAPHIC: P= Prosittution Gr= Graphic Recording. En vidrig industri.. som jag inte orkar gå in på, men vi lever i ett jävligt sexistiskt samhälle, där killar tafsar hej vilt på tjejer, tvingar till sig sig sex, handlar med kvinno/barn kroppar alltså trafficking. 

Jag tycker det är rent ut sagt vidrigt att det är så många som inte har mycket mer val en att jobba som proffesionella strippor och eller protistuerade. Varför finns köparna? Hur kan män utnyttja utsatta kvinnor på det sättet och hur kan människor i allmänhet utnyttja fakta? 

"Take all the rules away. How can we live if we don’t change?"

 

Money on mind

Bilderna snodde jag från Tumblr

Att tjäna egna pengar känns så.jävla.gött. Ett steg i rätt riktning, tycker inte att ens första jobb eller extra jobb behöver vara någonting som man vill göra i framtiden men man får erfarenhet vilket krävs för massa jobb i framtiden. Alla framgångsrika människor började tjäna sina egna pengar på något sätt redan dom var små, det gör en målmedveten och man inser att jobb man gör pays off. Att kunna köpa allt som jag vill ha, fast för mina egna pengar är något jag är stolt&glad över. Dessutom försöker jag spara lite av det jag tjänar tills framtiden, om 3 år är jag 18 år och jag vill kunna resa utomlands med kompisar på sommrarna i gymnasiet, köpa dyrare kamera linser osv och helt enkelt ha ett start kapital om jag skulle vilja starta ett eget företag eller så. 

Förra året kunde jag köpa julklappar för pengar jag har tjänat istället för att få pengar från samma person som jag ska köpa till hahah

Jag behöver inte mitt barnbidrag eller så (behöver inte köpa allting själv, men jag tycker det känns bra när jag har betalat något för mig själv) och så många ungdomar hehe har blivit lata pappas pengar typ och det tror jag man får äta upp när man står där, myndig och ska klara sig själv. 

Man behöver pengar för att leva ett skönt, stablit liv och i framtiden vill jag aldrig bli pank och jag vill kunna klara mig utan jobb ett par månader om jag skulle känna för det osv!

Gotta get down on Fridayyy

Haha minns ni den? Rebecka Black som blev mordhotad och allt för en liten låt. Stackarn. Igår var jag i skolan som vanligt och firade min moster Dessie´s födelsedag på en restaurang, idag har jag stannat hemma för jag låter lite som Ragnar, 78 eller en sjuk bebis när jag hostar. Och det gör jag när jag skrattar, nyser eller anstränger mig typ skit lite.

 

 

Such a huge ego

Fantastiska självsäkra ord från låten Ego, en skarp qoute med en fin bild på Bey i Brasilien och så en on stage bild från Live In Atlantic City. Dom är utplacerade på olika ställen i mitt rum and I love it! If you don´t like Beyoncé I feel bad for you son, you got 99 problems and your taste is one. 

LYCKA

    'Jag är en tvåsidig person. Jag vill ha kakan, och jag vill äta den osv. Jag vill ha det, fast jag vill också ha det. Men just nu är jag så jävla lycklig faktiskt, inte gladast gladast men jag har det så jävla bra och även om jag längtar sönder att åka i väg precis just nu så vill jag liksom stanna lite, bara liiiite till i Sverige. Så många personer jag vill träffa en sista gång, eventet för tidningen, umgås med alla min vänner och bästis fyller 15 år snart och jag älskar andras födelsedagar. 

Så jag är alltid 50/50. Det är verkligen helt jävla fantastiskt att vara där, för jag trivs, jag blir brun, får blondare hår, kan äta ute, få massager jätte ofta, alltid ha proffesionellt gjorda naglar, vara i sociala sammanhang varenda dag, träna ultiamte med mitt fantastiska lag som blev som en familj, se raketer från vattnet på lördagar, mango shakes, banan chips, kokoskött, yoga, pool partys, island hopping och så vill äntligen dyka, våga åka zip line, gå på tivoli osv.

THE most annoying moment of my life!!

Fyfan alltså. Vet inte riktigt vad som hände där, skulle prova min nya rundborste och försöka göra en lock, ni vet man sätter i ett klipp sen osv bla bla bla MEN det som händer är att borstdjävuel fastnar och det tog evigheters evighet att få ut den igen. Förlorade ganska mycket hår