The Mermaid Diary

God Jul

har världens mysigaste jul här på landet, och självklart så får alla julklappar!

Current mood

Bästa linnet från Forever 21´s Barbie Collection som jag och Lollo köpte matchande i Paris. 

Y U P

Igår hängde jag med Zoe hela dan och sen åkte vi hem till Elsa där Ioanna också var, vi käkade på Söder och tillslut hamnade vi hemma hos mig. Älskar dessa tjejer, så himla gosiga, vi har aldrig tråkigt! Förhoppningsvis ska vi hosta en fest tillsammans nästa år också.. Exciting. 

20 DECEMBER

Alltså det är ju så fruktansvärt SKÖNT att det är jul-lov. Den här helgen har börjat och den är till för att jag ska ha jävligt kul med kompisar, och sen på Måndag åker jag till landet och firar jul med min släkt, mysigaste någonsin! Jul lovet är en ganska stor high ligt för mig: Julafton, nyår och så fyller jag 16 år. Känns sjukt, vill ju liksom inte bli växa upp riktigt. Verkar tråkigt att vara övre 20 någonting haha. 

Igår var jag i Tyresö hos Wilma med Lollo och vi träffade Linus, Linus (haha) och Rickard och kom hem vid 6 nånting och somnade direkt haha. Vill ha en maxad helg innan jag ska återhämta mig på landet. See you later anacondas 

GOING TO:GREECE

 

Är så glad just nu, jag konfirmerar ju mig ett år efter min årskull eftersom det inte hände av någon okänd andledning förra året, men nu har jag hamnat i världens bästa konfa grupp som är så otroligt gosig, och vi ska åka till Kreta (på bilderna) i Grekland på vårat konfirmationsläger i en vecka, så himla härligt! Och så en skidresa och ett par övernattningar på helger, sååå himla kul! 

Fy fan för er som ser på när det går åt helvete

Politikerna talade mycket om att ”ta ansvar för Sverige” inför valet. Jag minns det tydligt. Men så fort folk gått och röstat ­hördes det inget mer om det där. Den senaste veckan har varit en hysterisk uppvisning i total politisk ansvarslöshet. Det är som om ­politikerna regredierat tillbaka till sjuårsåldern.

Det började redan på valnatten. Precis när vidden av det parlamentariska kaoset stod klart så avgick Reinfeldt som partiledare för Moderaterna. Han var inte ett dugg intresserad av att ta ansvar för situationen. Han hade förlorat och därför sjappade han. Dagen efter gick Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt ut och lipade om att han inte fick regera med ­Stefan Löfven. Han var ”mycket besviken”, det var darr på underläppen i intervjuerna. Och så gjorde han klart: ”Nu är vi i opposition!” Hade Allianspartierna­ hållit sina löften om att ta ansvar för Sverige så skulle de ha accepterat att vi står inför ett unikt problematiskt läge och ­konstaterat att det nu är dags att lägga kon­flikter åt sidan och se konstruktivt på hur landet ska styras, för att undvika att Sverige lamslås.

Men det blev inget med det. I stället har Alliansen ägnat veckan åt att smälla igen varenda dörr de fått syn på.

Ingen vill ta ansvar, alla vill försätta sig i opposition där de lagom tryggt kan sitta och njuta av kaoset. Jag hade svårt att förstå det till en början. Varför tar de inte ­ansvar för landet? tänkte jag, och förstod först efter ett par dagar att idén alltså är att lämna en svag Löfven till sitt öde på sådant sätt att det blir omöjligt för honom att regera, och när det sedan gått åt helvete för Sverige om fyra år så ska det vara en enkel match att återta ­makten.

Alla är kränkta och vill sitta och titta på när det går år helvete för Sverige. Jag tänker en sak om det: Fy fan för er.

Och när jag känner ”fy fan för er” så är jag heller inte ensam. Det är precis ”fy fan för er”-känslan som gör att politikerföraktet frodas i landet. Och det är just det politikerföraktet som gjort att Sverigedemokraterna i dag är Sveriges tredje största parti.

Så, nu går veckorna, och käbblet och de ­generande dumheterna fortsätter. Om någon inom Alliansen läser detta vill jag fråga er: Är ni barn, ­eller vad är det fråga om? Vi har röstat och visst blev det knepigt, men vi har gjort vårt. Nu är det er tur. Ta ert ansvar!

 

- Alex Schulman