The Mermaid Diary

Christiania

Veckan jag spenderade nere i Skånde så ägnade vi också en dag i Danmarks vacrka huvudstad Köpenhamn, och det första vi gjorde var att åka till fristaden Christiana som säkert många av er redan känner till.För några årtionden sen blev området som nu kallas för Christiania erövrad av feströkade hippies som predikar peace & love som vill leva tillsammans med folk dom tycker om, och samtidigt var dom aktivister emot konsumtion och det traditionella sättet att leva. Området var taget av tyskarna under andra världskriget, där tillverkade dom vapen (?) och byggde hus åt sig själva osv. När kriget var över satte dom upp ett plank för området men som rivdes av folket gång på gång som sedan tog över husen. Dom har idag köpt det dom kan av staten. 

Vi gick en guidad tur och fivk veta att f lera hus har inte något badrum, så därför finns det ett "badhus" där folk kan gå för att duscha. Alla husen var superfina och gatorna pryffa med graffiti. Ville inte ta kort på folks hem, det är liksom inget zoo men det var otroligt kreativt, ett var bara massa glasrutor - svincoolt!

Till sist gick vi på Pusha Street, där man säljer marijuana helt öppet, som vid små marknadstånd. Man fick absolut inte ta några bilder där förstås hehe.. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas