The Mermaid Diary

REUNION

Imorn är det halloweeen mannar! Woop Woop. Är och hälsar på gamla barndomsvänner, hur mysigt som helst! Kom igår och stnnar nog tills Lördag, då kommer jag nog behöva lite avgaser igen. 

ACNE

 Dom senaste dagarna har det blivit en hel del shoppping med mamma, här är en tjuvtitt på 1/3 av mina nya jeans.. från ACNE. Glad

ULTIMATE

Mina lååår säger jag bara. Vi spelar nu med en glow in the dark frisbee ch glowsticks för att det är så mörkt ute haha!

Ursäktar om det blir mycket upprepand för gamla läsare nu, men jag vill inte vara oklar så: Jag började med Ultimate Frisbee i Filippinerna (där jag bor halvtid) när en coach till ett av världens top tre lag frågade om jag ville börja spela för dom.Då hade jag aldrig hört talas om sporten förut, tror många förväxlar det med nån slags frisbee golf hahaha, men det är det verkligen inte utan det krävs galet mycket explosivitet och kontion, särkilt när man spelar i ett elit lag. Det är väldigt få tjejer som håller på med Ultimate, i mitt svenska lag finns det bara 3 och jag är dessutom den yngsta spelaren. 

"Många[vem?] tror att ultimate frisbee är en långsam sport eftersom spelaren som håller i frisbeen inte får springa. Frisbee är en väldigt snabb sport där explosivitet, spänst och uthållighet är viktiga egenskaper för att bli en duktig frisbeespelare. Ultimate är en sport utan domare som bygger på fair play. Det är spelarna själva som agerar som domare. Reglerna är få för att undvika att spelare inte kommer överens. De mest väsentliga reglerna är att när du håller i frisbeen får du endast rotera. Frisbeen får inte ryckas ur händerna på någon och tacklingar är inte tillåtna på den som har frisbeen. Det är en sorts blandning av basket boll, amerikansk fotboll och rugby." 

DA FAQ

Orkar inte dra allt men något hände på gympan för tre dar sen, och så här ser min handflata ut nu. Whuuut? 

Har kollat, röntgat på Karolinska men det var så fruktansvärt ovärt känner jag, 6 timmar av tortyr av mitt lillfinger samt vänta. Hur kan man vänta så länge på en AKUT?

Betalade för absolut noll hjälp, den avr tydligen inte bruten men hade en liten fraktur och var stukad MEN NU UNDRAR JAG VA FAN ÄR DET DÄR LIKSOM? Irl så är det verkligen helt lila blått. 

NIGHTY NIGHTY

I'M OUT Flört

Äntligen så har jag skaffat ett sånt armband för iPhone'n - perfekt när jag springer och vill lyssna på musik samtidigt som man kan andvända sig av tex. appen Runkeeper som mätter kilometer, tid etc. Nu slipper jag tappa min ipod nano i marken etc haha. 

Sawadee

Äääntligen har mitt paket från Thailand landat.. Stor kartong fylld med 13 kg kläder och hem inredning, grejer vi köpte där osv. men absolut inte kunde ta med (Vi reste hem med 60 kg baggade och har skickat liknande paket under hela 1,5 års resan haha.) Så att nya läsare förstår lite bättre - har åkt på en sjukt lång underbar Asien resa under 1,5 år min min kära mamma! En ganska dålig bild, men dom passar in perfekt på sin egentliga plats. Får visar er resten en annan dag, ciao! 

HIT ME LIKE A RAY OF SUN

SAY MY NAME

Om ni inte redan hört den så tycker jag verkligen att ni ska lyssna på den, en fruktansvärt skön remix av Destiny Child's sång "Say My Name"

LIVE AT ROSELAND

Mina planer med vänner idag blev inställda, istället blev det träning (joggingtur+30min NTC), Live At Roseland The four elements Beyoncé och så slutade kvällen på Södra Teatern där det var bra drag. 

Nike training club

Jag måste tipsa er om Nike's grymma tränings app, den är gratis (+) och man kan välja en 15/30 min workout och vilken del av kroppen man vill fokusera på, eller kordination, styrka etc. Sedan ger den dig en övning i ca 1 min med instruktions video om man inte redan kan den) 

Lite svårt att förklara men den är hur bra som helst om man vill träna hemma (inomhus) nu när det börjar bli jäkligt kallt ute, perfekt för mig också som tydligen inte får gymkort pga åldersgränsen. 

DANCE

Sorrry, har haft problem med inloggningen. På Torsdag morgonarna går jag alltid till gymmet där jag har mitt profil val dans. Just nu dansar vi Jazz. I Torsdags hade jag på mig det här linne från Sexy By Sweden som jag fick av Bingo Rimér efter en plåtning i hans studio, fick massor av fina kläder men det kommer komma upp titt som tätt. 

ÖVERASKNING!

Emelina fyllde fjorton barre i Måndags, och idag efter sista lektionen satt vi på henne ögonbindel+hörlurar, efter lite stopp här och där så tog vi henne.. hem till henne! Haha. Så kul att hon sa (med ögonbindeln på) när vi klivit av bussen att "här har jag aldrig varit". Hennes mamma hade fixat tacos & tårta och sedan hade vi lägenheten för oss själva. Så rolig kväll! Och grattis igen Emmie

NY START

Jag har nu bytt bloggportal & blogg, har totalt kärat ner mig i den här portalen, så det får bli en omstart här med förhoppningsvis massor utav nya läsare & jag hoppas såklart att ni gamla läsare gillar förändringen. 

Jag heter Filippa, jag är 14 år bosatt i Stockholms Innerstad. På fritiden brukar jag slösa pengar, hänga med mina fantastiska kompisar, fota med min canon, träna boxning, ultimate, gymmet eller ut och springa. Men i övrigt är jag inte så mycket utav en rutin människa. 

Jag har även bott utomlands nyligen ett år på paradis ön Boracay i Filippinerna, det kommer ni säkert märka av här i bloggen! I framtiden kommer jag eventuellt tillbringa halva året där, halva året här i Sverige. Jag föredrar helt enkelt sand, vind och vatten och det är därför bloggen har fått sitt namn: The Mermaid Diary. 

Enjoyyy!